Αποκατάσταση του κτιρίου του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας

Αποκατάσταση του κτιρίου του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας

Αρ. Πρωτ. 8820/05.6.2007

Προς:
- κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
- κ. Υπουργό Πολιτισμού


Στις 15 Απριλίου του 2007 μία πυρκαγιά που ξέσπασε στο κτίριο του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το κτίριο και να χαθεί το αρχειακό υλικό του Συλλόγου.
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μικρασιατικών Σωματείων και από το 1981 που ιδρύθηκε υπηρετεί με συνέπεια τις παραδόσεις και την ιστορία των Ελλήνων της Μικρά Ασίας.

Στο κτίριο όπου στεγαζόταν ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας λειτουργούσε εκθεσιακός χώρος με κειμήλια του μικρασιατικού πολιτισμού, παραδοσιακές στολές και βιβλία. Επιπλέον στο χώρο αυτό λειτουργούσαν χορευτικά τμήματα, χορωδία, θεατρική ομάδα, πραγματοποιούνταν διαλέξεις για τον πολιτισμό και την ιστορία των Ελλήνων της Μικρά Ασίας και εκδίδονταν τριμηνιαία εφημερίδα. Η μικρή αυτή κοιτίδα πολιτισμού χάθηκε μέσα σε λίγες ώρες.
Μέλημα όλων τώρα είναι η αποκατάσταση των ζημιών του κτιρίου, ώστε να μπορέσει σιγά σιγά ο Σύλλογος να επαναλειτουργήσει και να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Υπάρχει πρόθεση από τα αρμόδια Υπουργεία να χορηγηθεί η απαιτούμενη οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση των ζημιών του κτιρίου, όπου στεγαζόταν ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας, ώστε να μπορέσουν τα μέλη του Συλλόγου να συνεχίσουν το έργο τους;

Απαντήσεις Υπουργείων